Bunker

Bunker er udlejet til Campus Vejen


Historie

Koldkrigsbunkeren i Sportscenter Danmark ved Vejen Idrætscenter, opført i 1987, står som et mindeværdigt symbol på en tid præget af geopolitiske spændinger og frygten for en potentiel konflikt. Denne imponerende konstruktion blev opført som en del af Danmarks beredskab mod en eventuel atomtrussel under Den Kolde Krig.

Bunkeren er indlejret i jorden, dækket af massiv beton og udstyret med alt nødvendigt for at kunne fungere som et sikkert tilflugtssted. Her skulle civilbefolkningen kunne finde beskyttelse mod stråling og andre farer, der kunne følge i kølvandet på en atomkrig. Den var udstyret med forrådsdepoter af nødvendige fornødenheder og kommunikationsudstyr for at opretholde kontakt med omverdenen.

Selvom bunkeren aldrig blev sat på prøve i en reel nødsituation, står den som et levende vidnesbyrd om den intense frygt og beredskab, der kendetegnede tiden. I dag tjener den som et historisk monument, der minder os om en æra, hvor verden stod på randen af en global konflikt. Bunkeren ved Vejen Idrætscenter er en vigtig påmindelses om vigtigheden af fred, diplomati og internationalt samarbejde.

Kontakt

Vejen Idrætscenter & Danhostel Sport
Petersmindevej 1
6600 Vejen
Tlf. +45 75 36 05 00
post@vejenic.dk
Sportshotel Vejen
Jacob Gades Allé 1
6600 Vejen

Vejen Hallen
Fuglesangsallé 10
6600 Vejen


Skodborg Hallen
Parkvej 4a, Skodborg
6630 Rødding

Gesten Fritidscenter
Bækkevej 9A
6621 Gesten

Samarbejdspartnere

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Youtube
LinkedIn
Instagram